Horgas Beáta Katalin

A nevem Horgas Beáta-Katalin, végzős hallgatója a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai karának, Könyvelés és gazdálkodási informatika szakirányon. Államvizsgadolgozatomat a szakomnak megfelelő témában írom, amelynek címe: A vállalkozások finanszírozási tevékenységei.

Dolgozatom gyakorlati részének szemléltetéséhez a Harmopan Rt.-t választottam. A Harmopan vásárlói igényeihez igazodva, helyi termelőkkel együttműködve természetes alapanyagokból, hagyományos sütőipari termékeket gyárt. Sok lehetőséget látok ebben a vállalatban a jövőre nézve. Egyetemünk által képzett szakemberek számára nagyszerű álláslehetőség ennél a vállalatnál elhelyezkedni, hiszen szakemberek munkájával lehet elérni a kívánt minőséget. Megfogom vizsgálni a vállalat hivatalos mérlege és eredménykimutatása alapján az előző évi befektetett eszközeit, pénzeszközeit, anyagi és nem anyagai javait, rendes és rendkívüli bevételeit és költségeit. Dolgozatommal arra szeretnék rávilágítani, hogy a vállalkozás, finanszírozásához nem kell föltétlenül külső segítséghez folyamodnia.

Számomra nagyon fontos, hogy a székelyföldi vállalkozások eredményesen működjenek. Hiszen ha vannak vállalataink , akkor lesznek betöltendő állások és remélhetőleg a fiatal szakképzett munkaerő minél kevésbé szeretne majd máshol, távol a hazájától megélhetést keresni saját, és családja számára.

Államvizsga dolgozat