Demeter Kamilla

Demeter Kamilla
DemeterKamillaMárton Áron Főgimnázium, matematika intenzív szak

1. osztályos korom óta tevékenykedek diáktanácsokban, mert szeretem hasznosan tölteni a szabadidőmet. Legjobban azt szeretem, hogy mindig tanulok újat, mindig ismerek meg új embereket, és ez motivál.

Tavaly hallottam először a Hargita Megyéért Egyesület és a Hargita Megye Tanácsa által kiírt Hargita Megyei Diákok a Közösségért ösztöndíjról, de sajnos túl későn, így lekéstem a pályázási határidőt. Idén mindenképp ki akartam használni a lehetőséget. Nagyon egyszerű volt a pályázás: néhány papír beszerzésén, és egy 10 oldalas esszén kívül nem kellett egyebet tenni.

Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy a pályázatom pozitív elbírálásban részesült, hiszen sosem árt egy kis zsebpénz, főleg, hogy így a diáktanáccsal kapcsolatos rengeteg utazás költsége részben megtérül.

A kapott összeg 10%-át a Hargita Megyei Magyar Diáktanács (HaDiT) részére ajánlom fel, csapatösszerázó hétvége céljából. A diáktanácsnak másfél évig vezetője voltam, jelenleg tanácsadó vagyok, és mivel nemrég volt új elnökségválasztás, szükségét látom a csapatépítőnek, hogy a későbbiekben operatívabban működjön az együttdolgozás.

Köszönöm szépen a pályázat kiíróinak a lehetőséget, és mindenkit bíztatni tudok, aki ilyen körökben tevékenykedik, részt vesz valamilyen iskolán kívüli tevékenységekben, hogy lássa meg maga körül a lehetőségeket, és használja ki azokat.