Hargita megyei közösségi estek (nótaestek)

zeneszek_HME_notaest_21nov2014_Szentabraham

Programunk célja egy újabb lépés megtétele a hagyományőrző és közösségfejlesztő tevékenységek útján. Célunk, a népzenei-népdal hagyományok ápolása és megőrzése mellett a népdaloktatás, a kapcsolatteremtés, a helyi és szomszédos falvak színjátszó csoportjainak a programba való bevonása, ezáltal is hozzájárulva a program egyediségéhez. Ezek a hagyományok a térségnek azokhoz a tulajdonságaihoz, adottságaihoz tartoznak, amelyek vonzóvá, érdekessé teszik egy turista, átutazó számára.

Célcsoportok: a fiatalok és az idősek egyaránt, akik érdeklődést mutatnak az ilyen jellegű rendezvények iránt, a helybeli lakosok, a környékbeli településeken élők, a helyi és szomszédos településeken tevékenykedő színjátszócsoportok, a népzene-, népdal- kedvelők, a hagyományok iránt érdeklődők.

A program keretében a Hargita Megyéért Egyesület november 21-én Hargita megyei közösségi estek címmel nótaestet szervezett Szentábrahámon, amelyen lehetőség nyílt a különböző népdalhagyományok felelevenítésére, bemutatására, népszerűsítésére, régmúlt élethelyzetek megismerésére a helybeliek által.

A nótaesten a résztvevők Sipos Dezső zenekarának kíséretében, közös népdalénekléssel elevenítették fel a régmúlt idők nótaestjeinek hangulatát.

A program a Szentábrahámi Unitárius Egyházközösség társszervezésével, valamint a Communitas Alapítvány és az RMDSZ támogatásával valósult meg.

 

Program

 

Hargita negyei közösségi estek (nótaestek)

 

 Szentábrahám

Helyszín: Romantika pizzéria

Időpont: 2014. november 21., péntek, 18 óra

 

18.00–18.15: Résztvevők köszöntése, a projekt rövid bemutatása

18.15–19.00: Közös népdaléneklés Sipos Dezső és zenekara kíséretében

19.00–19.15: Szünet

19.15–20.00: Közös népdaléneklés Sipos Dezső és zenekara kíséretében

Leave a comment