Kedves Orsolya

Kedves Orsolya vagyok, 22 éves, Csíkjenőfalván születtem és jelenleg is ott lakom szüleimmel.

Tanulmányimat a csíkkarcfalvi Mártonffy György Általános Iskolában kezdtem, majd a csíkszeredai Kájoni János Szakközépiskolában folytattam Kereskedelem és Szerződéskötés szakon. Ezen a pályán folytattam tovább tanulmányaimat és a csíkszeredai Sapientia Erdélyi Magyar Tudomány Egyetem Gazdasági karának hallgatója lettem 2014-ben a Könyvelés és Gazdálkodási Informatika Szakon, most már idén, mint 3. éves hallgató. Sikeres államvizsga esetén ezen a téren szeretnék elhelyezkedni, mint mérlegképes könyvelő akár cégnél, akár közintézménynél.

Mivel utolsó éves hallgató vagyok, az államvizsga kapujában állva felcsillant a szemem mikor a fülembe jutott a szakkoordinátorunk által, hogy a Hargita Megyéért Egyesület és a Hargita Megye Tanácsa közösen elindít egy ösztöndíjprogramot, amely a közintézményi könyvelés témában írt államvizsga dolgozatokat, illetve a közintézményi könyvelés szaktárgyat választó diákokat támogatja.

Nagyon jó ötletnek és lehetőségnek tartottam nem szerettem volna elszalasztani a lehetőséget a pályázásra. Mivel nem e téren írom az államvizsga dolgozatom ezért a közintézményi könyvelés szaktárgyat választottam a pályázás „indítékául”. A gyakornokprogram álltál szeretnék ismereteket gyűjteni a közintézményi könyvelés rejtelmeiből és folyamatából. Ez a program egy kitűnő módját ajánlja fel, nekünk kezdő könyvelőknek.

Izgatott voltam miután a postaládába beledobtam az elcímzett levelet, hogy részesülök ebből a nagyszerű lehetőségből vagy sem. Minden nap remegő kézzel vittem az egerem kurzorát az e-mailes fiókomra. Végül eljött az e-mail, és amikor olvastam a pozitív elbírálást, még a lélegzetem is elállt. Kimondhatatlan öröm töltött el. Minden erőmmel azon leszek, hogy a megfelelő célra használjam fel ezt az ösztöndíjat és példa lehessek, hogy a lehetőségeket és az esélyeket ki kell használni, és nem szabad elszalasztani.

Köszönöm a lehetőséget a Hargita Megyéért Egyesületnek és a Hargita Megye Tanácsának.