News

Ott van dolguk, ahonnan mindenki menekül

Hargita megyében is egyre népszerűbb a tűzoltó szakma

Négy Hargita megyei fiatal készült fel a Boldesti-i (Prahova megye) tűzoltó altiszti iskola februári felvételi vizsgájára Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyéért Egyesület támogatásával. Az érdeklődők elméleti és gyakorlati képzésen vettek részt az elmúlt időszakban Székelyudvarhelyen, az oktatásukat a Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Szakmai Egyesülete szervezte meg.

A felvételi felkészítőt Hargita Megye Tanácsa hirdette meg, amelyre tavaly novemberben lehetett jelentkezni. Az önkéntes és hivatásos tűzoltók közötti jó együttműködésnek köszönhetően tavaly decemberben Székelyudvarhelyen szerveztek egy találkozót, ahol a székelykeresztúri Balázs Róbert Szilárd, aki nemrég elvégezte a Boldesti-i tűzoltó altiszti iskolát, tapasztalatairól számolt be fiatal kollégáinak, illetve hasznos tanácsokkal látta el őket. A találkozóról készült felvétel megtekinthető az alábbi linken:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/271540533509414/

A megyei tanács kiírására jelentkezett fiatalok matematika és testnevelés órákon vettek részt a tavalyi év végén, és készen állnak a februári felvételire.

A felkészítőkön a csíkszereda Rusu Răzvan Vlăduț, a homoródszentmártoni Szőcs Nórbert Gyula, a szentegyházi Elekes Ádám és a bögözi Kardalos Ferenc Béla vettek részt. A matemetikát Kiss Emese, a testnevelést Stefan András oktatták. A gyakorlatok a székelyudvarhelyi Móra Ferenc Általános Iskolában zajlottak, a technikai felügyeletet és a szaktanácsadást a Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Egyesülete biztosította Albert Csaba elnök, valamint egy frissen végzett hivatásos tűzoltó, Balázs Róbert által.

 

Csíkszereda, 2019. január 14.

 

Leave a comment