Hargitai életműdíjak

Átadták a Hargita Megyei Tanács életműdíjait a hétvégén megrendezett megyebálon.  A kitüntetéseket szakmai szervezetek javaslatai alapján ítélték oda. Az elismerést Dr. Puskás Károly nyugalmazott főorvos, Kolozsi Tibor szobrászművész, valamint Komoróczy György nyelvművelő, Leopold Anna Mária biológiatanár, Vitos László nyugalmazott agrármérnök és Novák Károly Eduárd ezüstérmes paraolimpikon vehette át.

A 2011-es életműdíjakat olyan személyiségek kapták, akik szakmai teljesítménye hatással van egész Székelyföldre. A Kolozsvári Akadémiai Bizottság Agrártudományi Szakbizottságának, valamint a Hargita Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság  javaslatára mezőgazdaság kategóriában Vitos László nyugalmazott agrármérnököt tüntették ki.

Vitos László
nyugalmazott agrármérnök
“Őszinte legyek, meglepődtem picit, mert ugye nem csináltam én mást, elvégeztem a munkámat, igaz, hogy egész életemben becsületesen, és úgy látszik, valaki értékelte.”

A Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ előterjesztése alapján képzőművészet kategóriában az életműdíjat Kolozsi Tibor szobrászművész kapta.

Kolozsi Tibor
szobrászművész
“Nem titkolom, meglepett. Én több mint 20 éve nem élek a megyében, és nem is gondoltam, hogy egyáltalán figyelnek rám vagy van, aki figyel rám.”

A 2011-es életműdíjat újságírás kategóriában Komoróczy György nyelvművelő, közíró, újságíró kapta. A közoktatás szekcióban Leopold Anna gyergyószentmiklósi biológia szakos tanárnőt díjazták. Sport kategóriában Novák Károly Eduárd ezüstérmes paraolimpikont részesítették elismerésben, és a legjobb Hargita megyei orvos dr. Puskás Károly gyergyóditrói belgyógyász főorvos lett. A kitűntetettek az elismerést a megyebálon vehették át, melyet jótékony céllal rendeztek meg. A teljes bevételt a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett csíksomlyói Szent István Gyermekvédelmi Központ kapta.

Leave a comment