Csibész Karácsony

csibesz karacsonydecember 27, 2011

December 20-án kedden, délután 5 órai kezdettel a Fenyő szálló  nagytermében a Csibész Karácsony megünneplésére került sor, bőséges lakomával és az Árvácska együttes karácsonyi műsorával.

Csipegetni a szeretetből

Családias hangulatú ünnepi ebédre voltak hivatalosak kedden a Csibész Alapítvány által nevelt gyermekek és felnőttek. Mintegy 250–300 fiatal számára volt felejthetetlen a délután, és senki sem távozott üres kézzel.

A Csibész Alapítvány neveltjei számára szervezett ünnepváró ebéd immár ötéves hagyományra tekint vissza. Bár kezdetben csak magánszemélyek támogatták a kezdeményezést, és mintegy hatvan fiatal részesült ajándékban, kedden kiderült, igencsak kinőtte magát a közös ünneplés. A kezdeményezőkhöz mára csatlakozott támogatóként Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa, Hargita Megye Tanácsa, valamint a Hargita Megyéért Egyesület.

„Remek kezdeményezés, és minél több hasonlóra lenne szükség, hogy a gyermekek minél több szeretetet kapjanak, és minél több szállal kapcsolódjanak a mindennapi élethez” – jegyezte meg az ünnepségen részt vevő Zsigmond Barna Pál főkonzul. A csíkszeredai Csibész Alapítvány gyökerei 1987-re nyúlnak vissza, az évek során mintegy 800–900 fiatalról gondoskodtak az alapítvány munkatársai.

„A nagy ünnepek előtt mindig szoktunk egy nagyobb összejövetelt tartani, amikor összejönnek a csoportok a különböző településekről, mindazok, akik hozzánk tartoznak, és együtt próbálunk egy kicsit ráhangolódni az ünnepekre. Vannak olyan fiatalok, akik olyan körülmények között élnek, hogy az ünnep hangulatát nem tudják megteremteni. Itt csipegetnek egy kicsit a jóságból, a szeretetből” – jegyezte meg érdeklődésünkre Gergely István, az alapítvány elnöke.

Leave a comment