Javaslat a „Hargita megye szellemi fejlődéséért” tanulmányi- és szociális ösztöndíj alapítására.

Mivel a fiatalság támogatása, az oktatásban való  részvételük növelése prioritás a régió fejlődése szempontjából, és mivel számos olyan diák van, akinek bár jó tanulmányi eredményei vannak, a szociális helyzete miatt nehézségei vannak már a középiskolai továbbtanulásban is, ezért lehetne alapítani egy olyan ösztöndíjat, amely ezeket a diákokat támogatná.

Az ösztöndíj amellett, hogy nemes célja van, viszonylag kevés költséggel járna a finanszírozó számára, és valószínűleg igen nagy népszerűségnek örvendene, ezzel egyben jó reklám lenne a megyének és a megyei tanácsnak.

Az ösztöndíjat Hargitáért Egyesület keretei között lenne előnyös megalapítani, tekintettel arra, hogy a céljai közé jól illeszkedik, és mivel az egyesület a vagyonával szabadon gazdálkodik, ezért nem okozna gondot az, hogy fizikai személyek kapják a támogatást.

Az ösztöndíj célja: a Hargita megyei diákok középiskolai továbbtanulásának elősegítése, támogatása.

Célcsoport: 9-10. osztályos középiskolai tanulók, elméleti gimnáziumból és szaklíceumból egyaránt, akik kiemelkedő tanulmányi eredményekkel rendelkeznek, ugyanakkor nehéz szociális helyzetben vannak (előnyben részesülhetnének pl. különösen akik vidékről/elszigetelt településekről járnak városra tanulni, ingáznak vagy bentlakók stb.)

Leave a comment