News

Segítsen, hogy segíthessünk!

Megrendülten értesültünk arról, hogy április 25-én a zetelaki székely kapufaragó, Szabó Gábor asztalosmester műhelye és garázsa baleset következtében a lángok martalékává vált, valamint két másik lakóházban is nagy károkat okozott a tűz. Személyi sérülés nem történt, de óriási anyagi kár keletkezett.

A népszerű asztalosmester a zetelaki kapumentés, kapujavítás alapembere, aki hagyományos motívumokkal és módszerekkel készíti a székely kapukat, azoknak a  kevés faragóknak  egyike, akik hűen visszaadják a régi faragott kapuk formavilágát.

 

Udvarhelyszéken nemcsak családi házak, hanem iskolák és középületek előtt is díszelegnek a keze munkáját dicsérő székely kapuk.

Tisztelettel felkérjük, hogy amennyiben lehetőségei engedik, támogassa a károsultat, hogy mielőbb újrakezdhesse áldásos tevékenységét, egész közösségünk hasznára.

Ha módjában áll segíteni, pénzadományát a RO79BRDE210SV06542542100-as  folyószámlára (Asociația pentru Județul Harghita, cod fiscal 14623653,  Banca Română de Dezvoltare, Sucursala Miercurea Ciuc) utalhatja át.

Más jellegű adományt (építőanyagot, szerszámokat) is szívesen fogadnak.