News

Szakmai tanulmányút szakiskolás hallgatóknak

 Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyéért Egyesület 2014-ben létrehozta támogatási programját a 2014–2015-ös tanévre szakiskolás diákok számára. Az ösztöndíjprogram azokat a X–XI.-es szakiskolás diákokat célozta meg, akik Hargita megyében élnek, és tanulmányi eredményeik kiemelkedőek, ugyanakkor nehéz szociális helyzetben vannak.

A pályázat magában foglalta tanulmányutak megszervezését tangazdaságokban, vállalkozásoknál, amelyek a hallgatók szakmai felkészültségét segítik. Ezeket a tanulmányutakat az egyesület a nyertes pályázóknak biztosította.

Az idei tanulmányutat ebben a hónapban szervezték meg, amelynek során a diákok ellátogattak a Kápolnásfaluban található Csillagösvény Panzióba, ahol megismerhették a panzió működését. Ezt követően a homoródfürdői Lobogó Panzióba látogattak, ahol Benedek Lukács, az egység vezetője tartott előadást a diákoknak, ezt követte a székelyudvarhelyi Csicser tangazdaság megtekintése, ahol a különböző állatfajtákkal és azok tartási módszereivel ismerkedhettek meg a tanulók. A nap második felében a parajdi sóbányába mentek, majd Moldován László, a Sóvidék–Hegyalja Turisztikai Egyesület munkatársa tartott rövid előadást az egyesület tevékenységéről, főbb feladatairól és a térség turisztikai fejlesztéseiről.

 

Csíkszereda, 2015. május 26.